Home | Alles over de Dobermann met een bruine vacht (uitgebreid artikel)

Alles over de Dobermann met een bruine vacht (uitgebreid artikel)

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Dobermann met bruine vacht is niet zo bekend. Meestal zie je de Dobermann met een zwarte vacht. In films en series zie je ook altijd de dreigende zwarte Dobermann. Vroeger met de bijgesneden oren die rechtop staan.

Tegenwoordig zie je de Dobermann met slappe oren. De bruine Dobermann ziet er door zijn vachtkleur iets liever uit dan de zwarte. Vooral vroeger toen beide kleuren nog de oren bijgesneden hadden.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Dobermann nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Dobermann!

De bruine Dobermann als jachthond

De bruine Dobermann werd vroeger vaak gebruikt als jachthond. Na een goede socialisatie en een consequente opvoeding is de Dobermann erg geschikt als jachthond. Hij weet precies wat de baas van hem verwacht bij de jacht.

In principe is iedere Dobermann na de juiste opvoeding geschikt als jachthond. Vroeger werd de bruine Dobermann vaak als jachthond gekozen en de zwarte Dobermann als waakhond.

De zwarte Dobermann als waakhond

De zwarte Dobermann werd en wordt nu nog steeds niet vaak gekozen als jachtpartner. De reden is dat de zwarte Dobermann door zijn dreigende uiterlijk eerder als waakhond werd ingezet dan als jachthond. Ook in films zie je vaak de dreigende zwarte Dobermann als waakhond.

Kun je niet jagen met een zwarte Dobermann? Je kunt zeker de zwarte Dobermann als jachthond gebruiken. De kleur van de vacht van de hond zegt niets over de capaciteiten van de hond. Het staat of valt met een goede en consequente opvoeding.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Dobermann wordt ook uitgebreid behandeld in Dobermann Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Het karakter van de bruine Dobermann

De Dobermann met een bruine vacht is net als de honden met de andere vachtkleur onbevreesd, intelligent, gehoorzaam, energiek, loyaal, alert en zelfverzekerd. Ze zijn erg loyaal en beschermend naar hun familie. Ook kan de bruine Dobermann goed opschieten met kinderen en andere huisdieren.

Tegenover vreemden zullen ze gereserveerd en afstandelijk zijn.
De bruine Dobermann is geen agressieve hond. Het is een goede waakhond, maar hij zal alleen in actie komen als er echt gevaar dreigt. In het geval van een indringer zal hij hem in een hoek drijven, door te blaffen en te grommen. De hond wacht dan op zijn baas die het van hem zal overnemen.

De perfecte baas voor een bruine Dobermann

De Dobermann is een hond die constante aandacht vraagt. Daarom is het geen geschikte hond voor beginners of onervaren eigenaren. De bruine Dobermann heeft een leider nodig. Een baas die consequent is en de hond vertelt wat hij moet doen.

Een perfecte baas voor een bruine Dobermann is consequent en heeft ervaring met honden. Hij heeft tijd en geduld voor en met zijn hond. Ook gaat de perfecte baas met zijn hond op hondencursus.

De opvoeding van een bruine Dobermann

Een socialisatie vanaf zeer jonge leeftijd is essentieel voor de bruine Dobermann. Hierdoor leert hij om ook in zijn latere leeftijd goed om te gaan met kinderen, andere honden en dieren en situaties.

Vaak is de Dobermann sociaal en vriendelijk, maar het kan ook voorkomen dat een Dobermann verlegen en ingetogen is. De Dobermann is een hondenras dat heel alert, intelligent en slim is. De honden zijn waakzaam en trouw aan hun baas en gezin.

Een bruine Dobermann is, net als de honden met een andere vachtkleur, onbevreesd en het is een goede waakhond. Ze vertonen bij het waken geen agressie, maar drijven de indringer in een bepaalde hoek door te blaffen en te grommen.

Het is een familiehond en hij zal zijn familieleden tot zijn dood beschermen. Soms komt het voor dat een Dobermann actief blaft. Daarom is een goede opvoeding erg belangrijk. Je kunt ze dan direct leren dat blaffen alleen mag als ze iets duidelijk willen maken aan hun eigenaar.

Een bruine Dobermann trainen

De Dobermann heeft veel lichaamsbeweging nodig. De hond is energiek en is gebouwd op snelheid en uithoudingsvermogen. Als je bruine Dobermann te weinig beweging krijgt, dan wordt je hond ongelukkig. Hij vindt het leuk om lange stukken los te lopen, naast de fiets te lopen en hij is gek op balspelletjes.

Als je je hond voldoende beweging geeft, dan is hij in huis een rustige hond.

De Dobermann is een van de intelligentste hondenrassen. Je kunt je bruine Dobermann goed en makkelijk trainen. Als je maar consequent bent en je opstelt als een echte leider. Want dat heeft de hond nodig van zijn baas. De Dobermann wordt in veel verschillende disciplines getraind, zoals politiehond, rampenhond of speurhond. Ze zijn net iets minder populair dan de Duitse herdershond.

Leer alles over jouw lieve Dobermann

Wil je álles leren over jouw Dobermann? Bekijk dan ook het Dobermann Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een bruine Dobermann pup kopen

Een bruine Dobermann pup kun je het beste kopen bij een erkende fokker. Je kunt via een van de Nederlandse rasverenigingen een lijst opvragen van erkende en goede fokkers. Het beste kun je contact opnemen met een fokker en vragen of ze een nestje hebben.

Als je per se een bruine Dobermann wil, dan kun je ook daar naar vragen. Het kan zijn dat je dan iets langer moet wachten op je Dobermann pup.

Een erkende en een goede fokker herken je aan een aantal kenmerken. Allereerst kan een erkende fokker je goed informeren over het ras. Ze weten precies de karaktereigenschappen van het ras en ze kunnen je ook vertellen wat deze hond nodig heeft.

Daarnaast is de moederhond altijd aanwezig bij de pups. Een fokker waarbij dat niet het geval is, is vaak een broodfokker. Je kunt hier beter geen Dobermann pup kopen.

De kosten van een bruine Dobermann pup

Een bruine Dobermann pup kost tussen de 800 en de 1200 euro. Je hebt dan vaak een pup met een officieel stamboom certificaat. Naast deze eenmalige aanschafkosten, moet je ook rekening houden met een aantal terugkerende kosten voor de verzorging van je hond.

Gemiddeld kost een bruine Dobermann je 1160 euro per jaar. Hieronder vallen de jaarlijkse dierenartskosten, de kosten voor voeding en verzorging, de kosten voor een mand en speelgoed en ook de kosten die je maakt als je met je hond op cursus gaat.

De jaarlijkse kosten kunnen variëren. Als je hond vaak ziek is en je vaak naar de dierenarts moet, dan kunnen de kosten hoger uitvallen. Maar heb jij geen training nodig dan kan het ook lager uitvallen, omdat je dan geen kosten hoeft te maken voor de hondentraining.

Maar in de meeste gevallen heeft een bruine Dobermann zeker een aantal hondentrainingen nodig voor een goede socialisatie en een goede opvoeding.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Dobermann?

Bekijk dan het Dobermann Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Dobermanns. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Dobermann wilde weten in één compleet e-book!”

Dobermann Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Dobermann!

  • Wil je een Dobermann kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Dobermann zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Dobermann trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Dobermann de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Dobermanns en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Dobermann Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Het Dobermann Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Dobermann Handboek interessant zal vinden.

Welkom Dobermann vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!