Home | Dobermann herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing werkt (+ tips)

Dobermann herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing werkt (+ tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Soms is er geen andere mogelijkheid dat een herplaatsing van je Dobermann. Dit is vaak voor zowel de baas als de hond een verdrietige situatie. In de meeste gevallen is er in zo’n situaties sprake van ziekte, familieomstandigheden of het niet aan kunnen van de hond.

Je kunt dan besluiten om je hond te laten herplaatsen door een asiel of een stichting. Aan de andere kant kun je natuurlijk ook besluiten om een herplaatser te kopen in plaats van een pup bij een erkende fokker.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Dobermann nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Dobermann!

Je Dobermann laten herplaatsen

Als je je Dobermann wilt laten herplaatsen, dan zul je daar ongetwijfeld een goede reden voor hebben. Soms is de gezinssituatie zo veranderd dat de hond niet meer bij het gezin past, of de hond moet weg omdat het gezin te maken heeft met ziekte en/of overlijden.

Maar in de meeste gevallen laten mensen een hond herplaatsen omdat ze de hond niet de baas zijn. De Dobermann laat ongewenst gedrag zien en de eigenaar is niet in staat om dit ongewenste gedrag af te leren.

De herplaatsing van je Dobermann in gang zetten

Zodra het besluit is genomen om je Dobermann te laten herplaatsen, kun je contact zoeken met een asiel of een stichting dat gespecialiseerd is in het herplaatsen van honden. De meeste asiels hebben mensen in dienst die een herplaatsing van een hond kunnen begeleiden.

Ze zullen je vragen om met je Dobermann langs te komen, zodat ze kunnen zien waar het probleem ligt. Ook kijken ze dan vaak in hoeverre het mogelijk is om de hond te laten herplaatsen.

Let op: Het kopen of adopteren van een Dobermann (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Dobermann Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Het afstaan van je Dobermann

Uiteindelijk is het moment aangekomen waarop je afscheid moet nemen van je Dobermann. Het afstaan van je hond is nooit gratis. Vaak betaal je hier een bedrag voor dat ligt tussen de 90 en de 150 euro. Zodra je de formulieren hebt getekend, is de hond niet meer jouw eigendom, maar eigendom van het asiel of de stichting.

Zij zullen de hond een aantal dagen laten wennen aan zijn nieuwe verblijf. En daarna gaan ze met hem aan de slag.

Ze bekijken wat de hond allemaal al kan en weet. Ook bekijken ze of de hond goed en makkelijk te trainen is. Terwijl een medewerker van het asiel met de hond aan de slag gaat, bekijken ze ook welk type baas de hond nodig heeft. Zodra ze dat weten, plaatsen ze de hond met een foto en tekst op de website.

Een Dobermann herplaatser kopen

Als jij op zoek bent naar een hond, dan kun je voor een herplaatser gaan. Zodra je jouw hond op de site van het asiel ziet staan, kun je contact met het asiel opnemen. Ze maken een afspraak met je om te kijken of jij de juiste baas voor de hond kan zijn. Als dat het geval is, dan regelen ze een kennismaking tussen jou en de Dobermann.

Zij observeren dan het gedrag van de hond en van jou. De asielmedewerker bepaalt of de hond geschikt is voor jou en of jij geschikt bent voor de hond.

De kosten van een herplaatser

Zodra er een klik is tussen jou en een herplaatser, dan kun je besluiten om de hond te kopen of te adopteren. In beide gevallen betaal je een bepaald bedrag aan het asiel of aan de stichting. Meestal ligt dit bedrag tussen de 90 en de 200 euro.

Voor een pup of een jonge hond betaal je vaak een hoger bedrag dan voor een oudere hond. Het asiel gebruikt dit bedrag om de kosten van verzorging, voeding en training van de Dobermann te betalen.

Waar moet je op letten bij een herplaatser?

Als je besluit om een herplaatser te nemen, dan is het belangrijk dat je weet wat je te wachten staat. De Dobermann zit vaak niet zonder reden in het asiel. Vraag het asiel daarom altijd naar de reden waarom de hond is afgestaan. Misschien was het om privé-omstandigheden, maar het is ook mogelijk dat het om gedragsproblemen bij de hond ging.

Vooral bij dat laatste geval moet je er rekening mee houden dat het niet makkelijk wordt om deze hond goed op te voeden.

Op cursus met je herplaatser

Als je besluit om een herplaatser te nemen, dan kun je het beste ook direct een cursus uitzoeken. Want je hebt ongetwijfeld begeleiding nodig om je herplaatser opnieuw op te voeden. Vaak zijn het lieve honden, maar wel honden met gedragsproblemen. De Dobermann is al een hond die erg eigenwijs en koppig kan zijn.

Als je dan een Dobermann hebt die ook gedragsproblemen heeft, dan moet je als nieuwe eigenaar stevig in je schoenen staan. Schakel daarom altijd hulp in als je een herplaatser koopt.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Dobermann

Overweeg je een Dobermann te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Dobermann Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een consequente opvoeding

Het is daarnaast ook belangrijk dat je de hond direct consequent gaat opvoeden. Geef de hond weinig ruimte. Beloon goed gedrag en bestraf ongewenst gedrag met milde hand. Een Dobermann heeft een consequente opvoeding nodig om als gezinshond te kunnen functioneren.

Daarom is het belangrijk om direct aan de hond te laten zien dat jij de leider van de roedel bent.

De eerste dagen van je Dobermann

De eerste dagen dat je je nieuwe Dobermann in huis hebt, is het belangrijk dat het vooral erg rustig is in huis. Laat de hond eerst wennen aan zijn nieuwe thuis en zijn nieuwe gezin. Forceer hierbij niets. Laat de hond met rust en haal hem alleen aan als je Dobermann bij jou komt om aandacht.

Pas als je hond helemaal gewend is, kun je visite uitnodigen. Zorg ervoor dat je niet direct het hele huis vol visite hebt. Dat kan te overweldigend voor de hond zijn. Hij kan daardoor een negatieve ervaring krijgen. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

Het is dus belangrijk om je herplaatser rustig aan alles te laten wennen. Begin met korte wandelingen en houdt de lijn kort. Je kunt dan goed kijken hoe je Dobermann met andere honden en met andere mensen omgaat. Begin zo snel mogelijk met een goede training die je samen met je Dobermann start.

En vergeet niet dat het veel tijd, geduld en energie kost om je Dobermann te trainen. Maar uiteindelijk kun je ook een herplaatser africhten tot een lieve, gezellige familiehond.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Dobermann?

Bekijk dan het Dobermann Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Dobermanns. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Dobermann wilde weten in één compleet e-book!”

Dobermann Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Dobermann!

  • Wil je een Dobermann kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Dobermann zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Dobermann trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Dobermann de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Dobermanns en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Dobermann Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Het Dobermann Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Dobermann Handboek interessant zal vinden.

Welkom Dobermann vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!