Home | De mogelijke Dobermann kruisingen en mixen

De mogelijke Dobermann kruisingen en mixen

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Dobermann is een populaire hond voor fokkers om mee te kruisen. Vooral in de Verenigde Staten wordt er veel met de Dobermann gefokt. Er zijn een aantal kruisingen die erg populair zijn en die ook heel goede resultaten hebben.

Zo heb je bijvoorbeeld de Rotterman, Engelsman, Doberdane, Dobie, Doodleman, Dobermann herder, Dobermannman, Doberhound, Doberalian, Wolf Man, Doberlab, Bullderman, Doberbull, Dobergi, Golderman, Doberidgeback, Doberquesse, Dobersheep, Dobsky, Bloodman.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Dobermann nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Dobermann!

De kruising Dobermann Rottweiler

De kruising Dobermann Rottweiler is een van de bekendste kruisingen. De hond die hieruit voorkomt, is de Rotterman. De beide ouders hebben dezelfde kleur, zwart en bruin en ook bijna dezelfde aftekeningen. Je kunt er daarom wel zeker van zijn dat de Rotterman ook deze kleur en look zal hebben.

Vaak heeft de Rotterman een iets ronder gezicht dan de Dobermann, maar het gezicht is wel weer dunner en de snuit langer dan de Rottweiler. Het is grote kruising. De hond weegt gemiddeld tussen de 30 en de 65 kilogram.

De kruising Dobermann Engelse Bulldog

De Engelsman is de hond die uit deze kruising komt. De Engelsman is wel een hond met gezondheidsrisico’s. Die hebben vooral te maken met zijn kleine hoofd die hij van de Engelse Bulldog heeft. Dit soort honden heeft vaak moeilijkheden met ademhalen en het gehoor.

Het is geen goede waakhond. Ook de eigenschap van het ‘lekker lui’ willen zijn heeft deze hond van de Engelse Bulldog meegekregen. Het is een ontspannen hond die gek is op zijn familie.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Dobermann (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Dobermann Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De Doberdane

De Doberdane is een kruising tussen de Dobermann en de Duitse Dog. De twee honden lijken al redelijk op elkaar. Daarom is de Doberdane vaak een hond die qua gewicht en grootte tussen deze twee rassen uitkomt.

De Doberdane is ongeveer 28 tot 30 centimeter lang en zijn gewicht ligt tussen de 30 en de 85 kilogram. Het is een grote hond, waar je zeker voldoende ruimte voor moet hebben. De Doberdane heeft een korte, gladde en glanzende vacht. Het is een hele goede waakhond.

De kruising Dobermann Poedel

Als je een Dobermann met een Poedel kruist, dan krijg je een Doodleman. Als je niet op zoek bent naar een waakhond, dan is de Doodleman zeker een hond voor jou. Hij zal vrijwel iedereen met open armen verwelkomen. Net zoals de poedel.

Het is een hele intelligente hond, je kunt hem snel en makkelijk allerlei trucjes leren. De Doodleman heeft mooie poedelkrullen en vaak de donkere kleur en aftekeningen van de Dobermann hebben. Ze zijn ook vaak geschikt voor mensen die een lichte hondenallergie hebben. Omdat ze de hypoallergene genen van de poedel hebben.

De Dobermannman

De naam zegt het al. De Dobermannman is een kruising tussen een Dobermann en een Dobermann. Het is een goede waakhond. Aan de ene kant heeft hij het beschermende van de Dobermann en aan de andere kant heeft hij het gehuil van de Dobermann.

Je zult het direct horen als er iets gebeurt wat niet in de haak is. De Dobermannman weegt tussen de 20 en 40 kilogram. Meestal heeft de hond de vorm van een uit de kluiten gewassen Dobermann met de kleur van de Dobermann.

De Wolf Man

De Wolf Man, een stoere naam voor een stoere hond. De Wolf Man is een kruising tussen de Ierse Wolfshond en de Dobermann. Het is een grote hond, dus je hebt echt een groot huis nodig om deze hond te kunnen huisvesten.

De hond heeft veel ruimte nodig en ook veel beweging. De Wolf Man weegt gemiddeld tussen de 35 en 55 kilogram. De hond wordt niet zo oud. Vaak 6 tot 12 jaar. De Wolf Man heeft een goede socialisatie en training nodig. Na een goede en consequente opvoeding is de Wolf Man een loyale, aanhankelijke familiehond.

De kruising Dobermann Labrador Retriever

De Doberlab is het resultaat uit de kruising van de Dobermann met de Labrador Retriever. De Doberlab is vaak veel dikker dan de Dobermann, maar wel weer iets magerder dan de Labrador. Vaak erven ze de dikke vacht van de Labrador en de kleuringen en markeringen van de Dobermann.

De hond weegt gemiddeld 30 tot 45 kilogram. De Doberlab kan het waakinstinct van de Dobermann erven, maar net zo goed het vriendelijke karakter van de Retriever. Het is bij deze kruising altijd afwachten wat de pup van wie zal erven.

De Doberidgeback

De Doberidgeback is een kruising tussen de Dobermann en de Rhodesian Ridgeback. Het is een hond die niet voor iedereen geschikt is De Doberidgeback is een hond met een sterk personage en hij heeft een sterke leider nodig.

Als baas van de Doberidgeback moet je stevig in je schoenen staan. Je moet het vermogen en het geduld hebben om te investeren in gehoorzaamheidstrainingen met deze hond. Het is zeker geen hond voor een onervaren baas. Eenmaal goed afgericht en opgevoed is het een liefdevolle hond voor het gezin.

De Doberidgeback is een grote hond. Het gewicht van deze kruising lift tussen de 30 en de 50 kilogram. Hij heeft dus een groot huis nodig met veel ruimte. Ook is het een actieve hond. Je zult regelmatig lange stukken met de hond moeten wandelen. De gemiddelde levensduur van de Doberidgeback is 10 tot 12 jaar.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Dobermann

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Dobermann? Bekijk dan ook het Dobermann Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De Bloodman

De Bloodman is de kruising tussen de Dobermann en de Bloedhond. Een hond met een sterke neus. Het is daarom niet mogelijk om deze hond los te laten lopen. In de meeste gevallen ben je hem dan kwijt. Het is een volgzame hond en een hond met een zacht karakter.

Hij is niet geschikt voor gezinnen met jongere kinderen. Niet omdat deze kruising niet lief is voor kleine kinderen, maar meer omdat de hond nogal groot is. Gemiddeld weegt de Bloodman 35 tot 50 kilogram. Zijn vachtkleur is vaak een combinatie van bruine en zwarte kleuren, met als zijn ouders.

Kruisingen met de Dobermann

De Dobermann is dus een erg populaire hond om andere rassen mee te kruisen. Vaak zijn de kruisingen ook grote honden die, net als de Dobermann, goed gesocialiseerd en opgevoed moeten worden.

Bij een kruising weet je nooit zeker welke karaktereigenschappen de hond zal overnemen van welke ouders. Je bent dus nooit zeker van een bepaald karakter als je voor een kruising Dobermann met een ander ras kiest.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Dobermann?

Bekijk dan het Dobermann Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Dobermanns. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Dobermann wilde weten in één compleet e-book!”

Dobermann Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Dobermann!

  • Wil je een Dobermann kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Dobermann zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Dobermann trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Dobermann de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Dobermanns en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Dobermann Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Het Dobermann Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Dobermann Handboek interessant zal vinden.

Welkom Dobermann vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!