Home | Prijs Dobermann: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

Prijs Dobermann: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Dobermann kopen is vaak een flinke investering. Naast de eenmalige aanschafkosten, moet je ook rekening houden met kosten die maandelijks en jaarlijks terugkeren. Als je besluit een hond te kopen, dan moet je ook met de terugkerende kosten rekening houden.

Het zijn niet alleen de kosten voor voeding, maar ook kosten voor de verzorging van je hond. En natuurlijk de kosten die kwijt bent aan de dierenarts en aan een hondenhotel als je zelf lekker op vakantie wilt gaan.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Dobermann nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Dobermann!

De prijs een Dobermann pup

Gemiddeld betaal je voor een Dobermann pup tussen de 900 en de 1200 euro. Je koopt dan een pup bij een erkende fokker. Deze fokker fokt zijn honden volgens de FCI-richtlijnen. Hierdoor kun je er vanuit gaat dat je een gezonde pup koopt. In de meeste gevallen koop je een Dobermann pup met een officieel stamboom document.

Er zijn ook fokkers die meer geld vragen voor een pup. De bedragen kunnen wel oplopen tot 2.000 of 3.000 euro. Je hebt dan vaak te maken met een pup wiens ouders grote shows hebben gewonnen.

De terugkerende kosten van een Dobermann

Als je besluit een Dobermann aan te schaffen, dan betaal je hier natuurlijk een prijs voor. De aanschafprijs is een grote kostenpost die eenmalig is. De hond is dan al vaak ingeënt en nagekeken door een dierenarts. Ook krijg je vaak van de fokker eten mee voor de eerste week of de eerste twee weken.

Maar daarna zul je zelf kosten moeten maken voor de verzorging van je Dobermann. Gemiddeld moet je denken aan jaarlijkse kosten voor je Dobermann van 1525 euro.

Let op: Het kopen of adopteren van een Dobermann (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Dobermann Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De kosten voor de dierenarts

Je Dobermann zal ontwormt, ontvlooit en gevaccineerd moeten worden. Iedere dierenarts vraagt hier een ander bedrag voor, maar gemiddeld moet je rekening houden met een bedrag van 160 euro per jaar aan dierenartskosten. Dan heb je de basiskosten voor de dierenarts gedekt.

Houd er rekening mee dat je hond ook ziek kan worden. Dan zullen de dierenartskosten hoger uitvallen. Ook als je hond aan een erfelijke aandoening lijdt, zul je vaker een bezoek aan de dierenarts moeten brengen.

De kosten voor voeding van je Dobermann

Je Dobermann zal dagelijks twee maaltijden eten. De kosten van voeding is afhankelijk van het merk voer dat u koopt, maar natuurlijk ook van de hoeveelheid voer die uw hond nodig heeft. Een erg actieve hond zal meer voeding nodig hebben dan een hond die minder actief is.

Gemiddeld moet je rekening houden met 470 euro per jaar. Eigenlijk maakt het hierbij niet zoveel uit welk merk voeding je koopt.

Als je je hond goedkope voeding geeft, dan zal je hond vaak meer moeten eten om een verzadigd gevoel te krijgen. In goedkope voeding zit vaak minder voedingsstoffen en dat zorgt ervoor dat je hond minder snel verzadigd is. Duurdere voeding is vaak kwalitatief betere voeding. Je hond zal hier minder van eten om toch een vol gevoel te hebben.

De kosten van speeltjes voor je Dobermann

Je hond zal ook wat speeltjes nodig hebben, of een lekker groot bot om op te kauwen. Jaarlijks ben je gemiddeld 50 euro kwijt aan speelgoed voor je hond. Let goed op bij het kopen van speelgoed of het duurzaam is.

Een knuffel heeft je Dobermann vaak binnen een half uur kapot gescheurd, terwijl hij met een Kong jaren mee kan doen.

De kosten voor een hondenmand

De hondenmand kan natuurlijk niet ontbreken. Je hond heeft een eigen plekje in huis nodig waar hij zich kan terugtrekken. Gemiddeld kost een hondenmand 200 euro per jaar. Hij zal namelijk ook af en toe vervangen moeten worden.

Je kunt ook een bench kopen met daarin een lekker hondenkussen. Natuurlijk kun je zelf bepalen of je een duur kussen of een iets goedkoper kussen aanschaft voor je hond.

De kosten voor de hondentraining

Je Dobermann heeft training nodig. Daarom moet je rekening houden met een bedrag van 280 euro per jaar voor hondentraining. Gemiddeld betaal je ongeveer 120 euro voor 10 lessen puppycursus.

Afhankelijk waar je de vervolgcursus gaat doen betaal je meer of minder. Maar een prijs van 280 euro per jaar is een goed uitgangspunt waar je rekening mee moet houden als je een Dobermann neemt.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Dobermann

Overweeg je een Dobermann te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Dobermann Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Overige kosten voor de Dobermann

In het bovenstaande hebben we het nog niet gehad over de prijs van een goede halsband en een riem. Die zijn natuurlijk ook essentieel en mogen niet ontbreken. Je betaalt hier al snel 50 euro per jaar voor. Maar ook de kosten voor een goed hondenhotel zijn nog niet genoemd.

Als je jaarlijks drie weken op vakantie gaat, dan kun je vaak je hond niet meenemen. Voor een grote hond als de Dobermann moet je rekenen dan je minimaal 15 euro per nacht moet betalen. Voor drie weken vakantie ben je dan 315 euro kwijt voor een goed hondenhotel.

Totale prijs voor een Dobermann

Als je al deze kosten bij elkaar optelt kom je op een jaarlijks bedrag van 1525 euro. Dit is exclusief de aanschafprijs van je Dobermann. Een groot bedrag wat je per jaar minimaal kwijt bent aan je hond. Je kunt besluiten om een verzekering voor je hond af te sluiten.

Bepaalde kosten bij de dierenarts hoef je dan niet te betalen. Maar je moet daarvoor in de plaats dan wel maandelijks een bedrag van gemiddeld 15 tot 25 euro betalen voor de verzekering.

Naast de financiële kosten, vraagt een Dobermann ook veel van jou. Je zult dagelijks veel tijd en energie in je hond moeten steken. De Dobermann is een hond die veel aandacht van zijn baas eist. Hij heeft veel energie, dus je zult dagelijks lange wandelingen met je hond moeten maken.

Besluit je een Dobermann aan te schaffen, denk dan eerst goed na of je de financiën hebt om goed voor deze hond te zorgen. Het is een grote hond, die naast veel aandacht, tijd en geduld ook best wel wat geld kost. Heb je het budget om maandelijks rond de 127 euro aan je hond uit te geven? Als dat niet binnen je budget past, dan kun je misschien beter kijken of er een kleinere hond is die minder kost per maand.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Dobermann?

Bekijk dan het Dobermann Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Dobermanns. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Dobermann wilde weten in één compleet e-book!”

Dobermann Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Dobermann!

  • Wil je een Dobermann kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Dobermann zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Dobermann trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Dobermann de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Dobermanns en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Dobermann Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Het Dobermann Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Dobermann Handboek interessant zal vinden.

Welkom Dobermann vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!