Home | Een Dobermann puppy kopen en in huis halen (must read)

Een Dobermann puppy kopen en in huis halen (must read)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Bij de aanschaf van een puppy Dobermann moet je met een aantal zaken rekening houden. Het is verstandig om je eerst goed te verdiepen in het ras. Een Dobermann pup opvoeden is namelijk niet altijd makkelijk.

Daarnaast moet je rekening houden met het feit dat de Dobermann een hond is die veel beweging en uitdaging nodig heeft. En er zijn natuurlijk kosten die maandelijks en jaarlijks terugkeren. Tenslotte moet je een goede erkende fokker zoeken waar je een gezonde pup kunt kopen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Dobermann nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Dobermann!

Een Puppy Dobermann opvoeden

De Dobermann pup heeft een consequente opvoeding nodig. Zo weet de hond direct waar hij aan toe is en wat je van hem verlangd. Als je de opvoeding van je Dobermann pup niet direct goed oppakt en hem te veel vrijheid geeft, dan zul je daar later problemen mee krijgen.

Maak je pup daarom direct duidelijk wat hij wel en wat hij niet mag doen. En wees hierin consequent. Als je hond de ene keer wel iets mag en de andere keer niet, dan zal hij dat niet begrijpen.

Wat heeft je Puppy Dobermann nodig?

Een Dobermann pup is het best gebaat bij een liefdevolle, maar consequente opvoeding. Beloon goed gedrag en bestraf slecht gedrag met milde hand. Als je pup iets doet wat niet mag, dan is het belangrijk dat je hem direct daarvoor bestraft en niet pas later.

De hond zal dan niet begrijpen waarom je hem straft. Dit direct afstraffen kun je doen door met lage en met boze stem ‘foei’ te zeggen. Goed gedrag moet je juist overdreven prijzen. Het is altijd verstandig om met je Dobermann een puppytraining te volgen.

Let op: De aanschaf, opvoeding en verzorging van jouw Dobermann puppy (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Dobermann Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De kosten van een Puppy Dobermann

Voor een Dobermann pup betaal je bij de erkende fokker tussen de 800 en de 1200 euro. Dit kan soms meer zijn, dat is afhankelijk van de ouders van je pup. Dan kan de prijs wel meer dan 2000 euro voor een pup zijn. Maar tussen de 800 en de 1200 euro is een gemiddelde prijs.

Je koopt dan een Dobermann pup met een stamboom. Naast deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met jaarlijks terugkerende kosten.

Jaarlijkse kosten Dobermann nodig

Gemiddeld kost een Dobermann zo’n 1160 euro per jaar. Dit is exclusief de aanschafkosten. Deze kosten zijn voor de dierenarts, hondentraining, speeltjes, hondenmand en voer voor je Dobermann. Ongeveer de helft van dit bedrag gaat naar het voer voor je hond.

Kwalitatief voer is duurder, maar je hond heeft er ook minder van nodig. Ga je voor goedkoper voer en dus voor mindere kwaliteit, dan zal het bedrag ongeveer hetzelfde blijven. Goedkoop voer geeft je hond geen verzadigd gevoel. Hij zal dan meer eten.

Het karakter van de Dobermann

De Dobermann is een intelligente, alerte, onbevreesde, energieke, loyale, gehoorzame en zelfverzekerde hond. Hoewel veel mensen bang zijn voor een Dobermann, is dat eigenlijk nooit nodig. De hond zal niet agressief worden als daar geen reden voor is.

Dreigt er gevaar, dan zal de hond zeker in actie komen en zijn baas en gezin beschermen. Hij zal de indringer in een hoek drijven en zorgt ervoor dat hij daar blijft, totdat zijn baas het van hem overneemt. Een goede socialisatie en een consequente opvoeding zijn wel erg belangrijk voor de Dobermann.

De Dobermann als gezinshond

De Dobermann is uitermate geschikt als gezinshond. De hond zit vol energie en ze kunnen goed met kinderen en andere dieren omgaan. Als je kiest voor een Dobermann puppy dan moet je er rekening mee houden dat je veel met de hond moet wandelen.

Hij heeft het echt nodig om zijn energie dagelijks kwijt te kunnen. Een huis met een grote tuin zou daarom ook zeker een goede plek zijn voor een Dobermann. De hond is niet graag alleen. Als je hem toch af en toe alleen wilt laten, dan moet je hier al mee oefenen als je Dobermann nog een puppy is.

Een goede fokker vinden

Een goede fokker van Dobermann pups is niet altijd makkelijk te vinden. Vraag je dierenarts om een lijst met goede fokkers. Een goede fokker herken je vaak aan het feit dat zij hun honden niet aan iedereen willen verkopen.

Hij kan je ook veel vertellen over het ras en over de pup zelf. Stel altijd veel vragen aan fokker. Neemt hij de tijd om al je vragen te beantwoorden? Dan heb je waarschijnlijk met een erkende fokker te maken.

Leer alles over jouw Dobermann puppy

Wil je álles weten over jouw Dobermann puppy? Bekijk dan ook het Dobermann Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Bekijk de puppy Dobermann goed

Als je naar een nestje Dobermann pups gaat kijken, kijk dan ook goed naar het uiterlijk van de hondjes. Zien ze er goed en gezond uit? Zijn ze niet te mager, maar ook niet te dik? Hoe ziet de moederhond eruit? Als de moederhond niet aanwezig is, dan heb je waarschijnlijk met een broodfokker te maken.

Hier kun je beter geen pup halen. Als je twijfelt of het wel een goede fokker is, dan kun je beter verder zoeken.

Een gezonde puppy Dobermann kopen

Je wilt natuurlijk met een gezonde puppy Dobermann naar huis gaan. Kijk daarom altijd goed naar de omstandigheden waarin de pup is opgegroeid. Als het een erkende fokker is, dan kan hij je ook altijd iets vertellen over de ouders van de pup. Ook weet hij of er sprake is van erfelijke ziekten bij de ouders.

In de meeste gevallen mag er niet gefokt worden met Dobermann honden die een erfelijke ziekte hebben.

Als je twijfelt over de gezondheid van de pup die je wilt kopen, vraag dan een dierenarts om naar de hond te kijken. Een erkende fokker zal dit ook geen probleem vinden. Houdt er wel rekening mee dat jij zelf voor de kosten van de dierenarts moet betalen.

Op die manier weet je altijd zeker dat je er alles aan hebt gedaan om een gezonde Dobermann pup te kopen. Uiteraard weet je nooit zeker of je pup helemaal gezond is. Sommige gezondheidsaandoeningen komen pas op latere leeftijd naar voren.

Onderzoek je pup regelmatig op lichamelijke kwalen. Zorg ervoor dat zijn ogen schoon zijn en houdt zijn nagels kort. Ook kun je regelmatig het gebit van je Dobermann poetsen met een tandenborstel. Begin hier direct mee zodra je puppy Dobermann bij je thuis is. Hij zal dit dan snel gaan ervaren als een gezellig knuffelmoment met zijn baas.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Dobermann?

Bekijk dan het Dobermann Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Dobermanns. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Dobermann wilde weten in één compleet e-book!”

Dobermann Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Dobermann!

  • Wil je een Dobermann kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Dobermann zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Dobermann trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Dobermann de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Dobermanns en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Dobermann Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Het Dobermann Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Dobermann Handboek interessant zal vinden.

Welkom Dobermann vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!