Home | Dobermann x Labrador kruising: maak kennis met deze mooie mix

Dobermann x Labrador kruising: maak kennis met deze mooie mix

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Dobermann is een hele populaire hond om te gebruiken voor kruisingen. Er zijn tal van kruisingen bekend van de Dobermann met een ander ras. Zo heb je de Rottermann, dat is de kruising tussen de Dobermann en de Rottweiler.

Maar je hebt ook de Engelsman, een kruising tussen de Dobermann en de Engelse Bulldog. En de Doodleman is een mix tussen de Dobermann en de poedel. Een andere, zeer populaire kruising is de Dobermann Labrador mix. De hond die hieruit voortkomt, wordt de Doberlab genoemd.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Dobermann nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Dobermann!

Doberlab, een mix Dobermann Labrador

De Dobermann Labrador mix is een populaire kruising. De Doberlab is een grote hond. Dat komt natuurlijk doordat beide ouders ook grote honden zijn. Gemiddeld weegt een Doberlab tussen de 30 en de 45 kilo. Ongeveer gelijk aan het gewicht van de Dobermann.

Dat geldt ook voor de grootte van de Doberlab. Het is een mix die je veel ziet. Vooral in Amerika is de mix Dobermann Labrador erg populair.

Het uiterlijk van de Dobermann Labrador mix

Een Doberlab is over het algemeen veel dikker dan de Dobermann. Maar hij zal weer iets magerder zijn dan de Labrador. Ze erven vaak de iets dikkere vacht van de Labrador. En de vachtkleur lijkt vaak meer op die van de Dobermann. Een donkere vacht met lichte kleurschakeringen.

De Dobermann Labrador mix zal het hele jaar door verharen. En in het voorjaar en in het najaar zal hij extreem verharen.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Dobermann (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Dobermann Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Het karakter van de Dobermann Labrador mix

Uit deze mix komt vaak een hond met een vriendelijk karakter. De Labrador is een hond die totaal niet geschikt is als waakhond. De Dobermann is juist wel heel waaks. In hoeverre de pups van deze mix wel of niet waaks zijn is vooral niet te voorspellen.

Ze kunnen het waakinstinct van de Dobermann erven, maar dit hoeft niet het geval te zijn. Wat wel vaak zeker is, dat de Doberlab een ontzettend vriendelijke hond is. Hierbij is het wel belangrijk dat de hond goed gesocialiseerd en opgevoed is.

De Doberlab

De Doberlab is een hond met een vriendelijk karakter. Hij zal kenmerken erven van zowel de Dobermann als van de Labrador. Zoek je een waakhond? Dan is het verstandig om deze kenmerken van jongs af aan bij de Doberlab naar boven proberen te halen.

Je kunt de hond nog goed vormen tijdens zijn vroege socialisatie. De Doberlab kan een beetje te beschermend zijn naar zijn familie, maar meestal is de hond erg vriendelijk als zijn baas eenmaal heeft aangegeven dat de vreemdeling in orde is.

Een gezonde Dobermann Labrador mix kopen

Een gezonde hond koop je bij een erkende fokker. Een goede fokker zal altijd twee rashonden met elkaar mixen. Alleen dan krijg je een officiële Doberlab. Ben je op zoek naar een mix van de Dobermann en de Labrador, neem dan contact op met een goede fokker.

Vraag altijd naar de stamboom documenten van de ouders van de pup. Dan kun je zien of het honden betreft die raszuiver zijn.

Koop je een pup, waarvan de ouders ook een mix van rassen zijn, dan weet je nooit zeker wat voor soort hond eruit voort komt. Ook kun je niets zeggen over de eigenschappen en over het karakter van de hond. Het kan dan van alles zijn.

Een erkende fokker kan je precies vertellen wie de ouders zijn en zelfs ook wie de ouders van deze ouders zijn. Op deze manier kun je ook te weten komen of er erfelijke ziektes in de familie voorkomen.

De prijs van een Dobermann Labrador mix

Voor een gezonde pup van de Dobermann en de Labrador betaal je gemiddeld 900 tot 1200 euro. Je koopt dan een pup waarvan de ouders beide zuivere rashonden zijn. In dit aanschafbedrag zitten ook vaak de kosten van de dierenarts en de kosten voor de eerste vaccinaties.

Bij een erkende fokker zul je geen pup kunnen kopen onder dit bedrag. Een fokker zal je ook alles kunnen vertellen over de raskenmerken van deze bijzondere mix.

Soms zie je dat er pups voor een veel lager bedrag worden aangeboden. In zo’n geval heb je bijna altijd te maken met een broodfokker. Deze fokker fokken de honden alleen maar voor de verkoop. Zij willen zo snel mogelijk veel geld verdienen aan de pups.

De honden leven vaak in slechte omstandigheden. Het is niet verstandig om een pup bij een broodfokker te kopen. Het zijn vaak honden met een zwakke weerstand en met veel gezondheidsproblemen.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Dobermann

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Dobermann? Bekijk dan ook het Dobermann Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De verzorging van de Doberlab

De Doberlab heeft veel ruimte en beweging nodig. Het is een grote hond en als ze het energieke karakter van de Dobermann erven, dan is het noodzakelijk om dagelijks een flinke wandeling met je hond te maken.

De vachtverzorging van de Doberlab is iets intensiever dan de vachtverzorging van de Dobermann. Dat komt omdat zijn vacht iets dikker is. Een keer extra borstelen in de week is daarom zeker aan te raden. De hond verhaart gedurende het hele jaar. En in het voorjaar en najaar is de verharing iets extremer.

Gemiddelde levensverwachting van de Doberlab

De Doberlab is een loyale, lieve hond. Het is een middelgrote tot grote hond. Gemiddeld wordt deze mix tussen een Dobermann en een Labrador 10 tot 15 jaar oud. Iets ouder dan de Dobermann, want die heeft een gemiddelde levensverwachting die tussen de 10 en de 13 jaar ligt. Met een goede verzorging heb je dus lang plezier van je Doberlab.

Trainen van je Doberlab

Een Doberlab heeft veel training nodig. Het is een erg intelligente hond. Maar wel een hond die een echte leider als baas nodig heeft. De hond heeft veel training nodig. Het zal ook zeker in de beginjaren veel tijd, energie en geduld kosten om je Doberlab goed te socialiseren en op te voeden.

De Dobermann is pas volwassen tussen zijn 3e en 5e levensjaar. Dat kan dus ook gelden voor de Doberlab. Een consequente opvoeding met zachte hand is erg belangrijk voor deze hond. Ook heeft de hond een goede socialisatie nodig. Hier kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Dobermann?

Bekijk dan het Dobermann Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Dobermanns. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Dobermann wilde weten in één compleet e-book!”

Dobermann Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Dobermann!

  • Wil je een Dobermann kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Dobermann zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Dobermann trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Dobermann de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Dobermanns en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Dobermann Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Het Dobermann Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Dobermann Handboek interessant zal vinden.

Welkom Dobermann vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!